Minilex - Lakipuhelin

Osuuskunnan jakautumisesta päättäminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jakautuvassa osuuskunnassa jakautumisesta päättää aina osuuskunnan kokous. Vastaanottavassa osuuskunnassa siitä päättää hallitus Vastaanottavan osuuskunnan kokouksella on toimivalta päättää jakautumisesta, mikäli sitä vaativat osuuskunnan jäsenet, jotka edustavat vähintään kahdeskymmenesosaa (1/20) osuuskunnan äänimäärästä.

Osuuskunnan säännöissä voidaan määrätä tätäkin pienemmästä vaadittavasta äänimäärästä. Jakautumisesta päättävä osuuskunnan kokous on pidettävä tai vaihtoehtoisesti osuuskunnan hallituksen jakautumispäätös tehtävä neljän kuukauden sisällä jakautumissuunnitelman rekisteröinnistä kaupparekisteriin. Osuuskunnan kokouksen päätös on tehtävä määräenemmistöllä siten, että päätös sulautumisesta on pätevä, jos sitä kannattavat jäsenet, joilla on vähintään kaksi kolmasosaa kokouksessa annetuista äänistä. Mikäli jakautuvan osuuskunnan jäsen ei jakautumisessa perustettavaan osuuskuntaan saa vastaanottavassa osuuskunnassa samaa omistusosuutta ja vastaavia oikeuksia kuin hänellä on jakautuvassa osuuskunnassa, päätös osuuskunnan jakautumisesta voidaan tehdä vain tällaisen jäsenen suostumuksella.

 

Mikäli jakautumista ei hyväksytä jakautumissuunnitelman mukaisesti jokaisessa jakautumiseen osallistuvassa osuuskunnassa, koko jakautuminen raukeaa. Myös jakautumisen raukeaminen on rekisteröitävä kaupparekisteriin.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa