Minilex - Lakipuhelin

Ostajan vastuu maksamattomista vastikkeista

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Asuntokaupan yhteydessä voi ilmetä tilanne, että aiempi omistaja on laiminlyönyt maksuvelvoitteensa taloyhtiön vastikkeenmaksussa. Tällaisessa tilanteessa on syytä huomioida, että uusi ostaja voi joutua maksuvelvolliseksi rästiksi jääneistä vastikesaatavista. 

Asunto-osakeyhtiölain mukaan omistajan vastuu on kuitenkin rajoitettu. Uusi omistaja voi joutua maksamaan aiemman omistajan vastikkeet vain edeltäneet kuudelta kuukaudelta. Näin ollen velvollisuus koskee omistusoikeuden siirtämisen kuukautta sekä tätä välittömästi edeltävää viittä kuukautta. Esimerkiksi, jos omistusoikeus on siirtynyt lokakuussa, huhtikuun ja sitä edeltävien kuukausien vastikesaatavien maksulaiminlyönnit eivät kuulu uuden omistajan velvollisuuden piiriin.  

Asuntokauppojen yhteydessä on syytä pyytää taloyhtiön isännöitsijäntodistus, josta mahdollinen uusi omistaja saa tiedon maksamattomista vastikesaatavista. Jos todistuksessa ei ole mainittu saatavista, ja joka on erääntynyt maksettavaksi ennen todistuksen päiväystä, ei omistajalla ole myöskään velvollisuus näitä suorittaa. Jos haluat asiasta lisätietoa, ota yhteyttä lakimiehiimme. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa