Minilex - Lakipuhelin

Ostajan oikeudet verkkokaupassa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Verkkokaupassa tapahtunut osto on etämyyntiä, jossa kuluttajalla on lakisääteinen 14 päivän kaupan peruutusoikeus. Etämyynti on kaupankäyntiä, jossa ostaja ja myyjä eivät ole samanaikaisesti läsnä vaan kommunikointi tapahtuu esimerkiksi internetin tai puhelimen välityksellä. Ostajalla on siis oikeus palauttaa tavara ilman mitään erityistä syytä kahden viikon kuluessa siitä, kun hän vastaanotti tavaran. Tämä oikeus ei kuitenkaan koske esimerkiksi asiakkaan toivomusten mukaisesti valmistettuja mittatilaustuotteita, ääni- ja kuvatallenteita, nopeasti pilaantuvia tai vanhentuvia tuotteita taikka sinetöitynä toimitettua tavaraa, jota ei terveydellisistä syistä voida palauttaa avaamisen jälkeen. Myös erilaiset hygieniatavarat, kuten lääkkeet, joita ei voida enää saattaa takaisin myyntiin, eivät ole palautettavissa.

Tavara on palautettava myyjälle viimeistään 14 päivän kuluessa peruutusilmoituksen lähettämisestä. Palauttamisen voi tehdä myös samaan aikaan peruutusilmoituksen kanssa. Myyjän tulee palauttaa koko tilauksen summa viimeistään 14 päivän kuluttua peruutusilmoituksen saamisesta. Myyjä voi kuitenkin pidättäytyä rahojen palautuksesta, kunnes on saanut tavaran takaisin.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa