Minilex - Lakipuhelin

Myyjän oikeus purkaa kauppa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Myyjällä on oikeus purkaa kauppa ostajan maksuviivästyksen sekä myötävaikutusvelvollisuuden laiminlyönnin vuoksi. Myös silloin, kun kauppahinta maksetaan erissä ja jonkin erän maksu viivästyy, myyjä saa purkaa kaupan tämän erän osalta.

Maksuviivästyksen vuoksi myyjä saa purkaa kaupan silloin kun viivästys merkitsee olennaista sopimusrikkomusta. Myyjä voi asettaa kohtuullisen lisäajan kauppahinnan maksamiselle, ja jos ostaja ei lisäajankaan aikana suorita maksua, on myyjällä oikeus purkaa kauppa. Lisäajan aikana myyjällä on oikeus purkaa kauppa silloin, kun ostaja tekee selväksi, ettei ole maksamassa maksua lisäajan aikana. Jos ostaja on saanut tavaran jo hallintaansa, myyjällä on oikeus purkaa kauppa vain silloin, kun hän on pidättänyt itselleen oikeuden kaupan purkuun tai jos ostaja torjuu tavaran.

Myyjä saa purkaa kaupan jos ostaja ei myötävaikuta kauppaan ja sopimusrikkomuksella on myyjälle olennainen merkitys. Myös jos ostaja ei nouda tai vastaanota tavaraa oikeaan aikaan ja sopimuksesta tai olosuhteista käy ilmi, että tavaran pois toimittamisella on erityinen merkitys myyjälle, on myyjällä oikeus purkaa kauppa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa