Minilex - Lakipuhelin

Lievä tietoliikenteen häirintä on vähäistä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Joka puuttumalla postiliikenteessä, tele- tai radioviestinnässä käytettävän laitteen toimintaan, lähettämällä ilkivaltaisessa tarkoituksessa radiolaitteella tai televerkossa häiritseviä viestejä tai muulla vastaavalla tavalla oikeudettomasti estää tai häiritsee postiliikennettä tai tele- tai radioviestintää, syyllistyy tietoliikenteen häirintään.

Jos tietoliikenteen häirintä on kokonaisuutena arvostellen vähäinen, rikoksentekijä syyllistyy tällöin vain lievään tietoliikenteen häirintään. Arvioinnissa otetaan huomioon aiheutetun häiriön laatu ja määrä sekä muut rikokseen liittyvät seikat.

Häiriötä arvioidaan tehdyllä laitteella ja sen tarkoitusperällä. Mikäli kyseessä on häiriön aiheuttamiseen tarkoitettu laite, on tämä koventamisperuste, eikä rikosta välttämättä katsota lievänä. Toisena arvioitavana kriteerinä on häiriön kesto ja laatu. Mikäli tietoliikennettä häiritään pitkäkestoisesti ja selkeästi häiritsevällä tavalla, on tämä myös koventamisperuste. Esimerkiksi lyhytkestoinen vähäinen häirintä, joka ei kokonaan katkaise tietoliikennettä voidaan katsoa vähäiseksi. Muita arvioitavia seikkoja voivat olla tarkoitus, kuten kuinka monen henkilön tietoliikennettä häiriö häiritsee.

Rangaistuksena tietoliikenteen häirinnästä voidaan tuomita sakkoon. Myös kyseisen rikoksen yritys on rangaistava.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa