- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Salassapitorikkomuksessa rikotaan salassapitovelvollisuutta, eli paljastetaan salassa pidettävä seikka, jonka on saanut asemassaan, toimessaan tai tehtävässään. Toisena vaihtoehtona on käyttää tällaista salaisuutta hyödykseen, tai toisen hyödyksi. Mikäli tällainen salassapitovelvollisuuden alainen tieto ja paljastus katsotaan vähäiseksi, on kyseessä salassapitorikkomus. Mikäli näitä ei katsota vähäiseksi, on kyseessä salassapitorikos.
Vähäisyyttä arvioidaan teon merkityksen, varjellun yksityisyyden, luottamuksellisuuden ja muiden mahdollisten seikkojen valossa. Kokonaisuutena teon tulee olla vähäiseksi luokiteltava, jolloin siitä voidaan tuomita salassapitorikkomuksena. Myös mikäli salassapitosopimuksen vastainen teko on säädetty rangaistavaksi salassapitorikoksen sijasta salassapitorikkomuksena, on tätä sopimuksen ehtoa noudatettava, ja tuomittava tekijä lievemmän rikoksen mukaisesti.
Salassapitovelvollisuuden rikkomiseen voidaan syyllistyä vain tahallisesti. Myös ohi suun sanotut lipsahdukset katsotaan tahalliseksi, mutta niitä voidaan arvioida muina seikkoina, kun kysymys on rikoksen vakavuudesta. Salassapitorikkomuksen johdosta tekijä voidaan tuomita sakkorangaistukseen.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.