Minilex - Lakipuhelin

Lainhuudon antama suoja oikeaa omistajaa vastaan

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Vain kiinteistön omistajalla on oikeus tehdä kiinteistöä koskevia oikeustoimia. Siksi muun tekemät toimet ovat lähtökohtaisesti pätemättömiä myös tilanteissa, joissa kiinteistö on joutunut pois oikealta omistajalta pätemättömällä saannolla tai kokonaan ilman saantoa. Lainhuuto on kuitenkin sellainen omistajaolettama, johon sivullinen voi luottaa.

Lainhuuto korjaa saannossa olevat muotovirheet. Mikäli kiinteistö on joutunut pätemättömällä saannolla pois oikealta omistajalta, voi luovutuksensaajan lainhuuto korjata saannossa olevan virheen. Lainhuudon saajan myöhemmin myydessä kiinteistön edelleen, jää kauppa pysyväksi, vaikka kävisikin ilmi, että lainhuudon saaja (myyjä) ei ollutkaan kiinteistön oikea omistaja (saannon pätemättömyys). Tämä edellyttää lisäksi, että ostaja oli perustellussa vilpittömässä mielessä eli hän ei tiennyt eikä hänen pitänytkään tietää, ettei myyjä ollut kiinteistön oikea omistaja. Lainhuuto luo siis sellaisen omistajaolettaman, jonka perusteella ostaja saa suojaa oikeaa omistajaa vastaan.

Kiinteistöön perustettu panttioikeus ja erityinen oikeus jäävät myös yllä mainitulla tavalla sitovaksi oikeaa omistajaa vastaan.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa