Minilex - Lakipuhelin

Kunnanvaltuutettujen puheenvuorot

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Valtuutetuilla on oikeus käyttää puhevaltaa valtuuston kokouksissa. Puheenvuorojen sisällön tulee koskea käsiteltävänä olevaa asiaa. Jos valtuutettu puheessaan poikkeaa asiasta, puheenjohtajan on kehotettava häntä palaamaan asiaan. Jos valtuutettu ei noudata kehotusta, puheenjohtaja voi kieltää häntä jatkamasta puhetta.

Valtuutetut voivat tarpeettomasti pitkittää omia puheenvuorojaan. Tällöin he kuitenkin pysyvät oikeassa aihepiirissä, mutta jaarittelevat. He voivat pyrkiä tällä tavoin esimerkiksi estämään muita valtuutettuja ilmaisemasta omaa kantaansa. Aika on rajallista eivätkä valtuustojen kokoukset voi kestää loputtomiin. Demokratian toteutumisen takia on eritäin tärkeää, että jokainen valtuutettu saa käyttää puheoikeuttaan. Jos puheenjohtajan mielestä puhe on ilmeisen tarpeetonta, voi hän jälleen huomauttaa tästä valtuutetulle. Jos valtuutettu yhä ilmeisen tarpeettomasti pitkittää puhettaan, puheenjohtaja voi asiasta huomautettuaan kieltää häntä jatkamasta puhettaan.

On mahdollista ottaa valtuuston työjärjestykseen määräyksiä siitä, minkä pituisia puheenvuorot voivat olla yksittäisissä asioissa. Kielletty on kuitenkin sellainen määräys, joka rajoittaa tietyn valtuutetun puhumista. Esimerkki ” Matti Meikäläinen saa käyttää 30 sekunnin mittaisen puheenvuoron per valtuuston kokous”. Edellä mainittu esimerkki rikkoisi sananvapautta, jota voidaan rajoittaa vain lain tasoisesti.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]