- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Kunnanhallituksella on niin sanottu otto-oikeus. Se merkitsee sitä, että kunnanhallitus voi ottaa uudelleen käsiteltäväksi tiettyjen tahojen tekemiä päätöksiä.
Kunnanhallituksella on oikeus ottaa käsiteltäväkseen kunnanhallituksen jaoston tai jonkin alaisensa viranomaisen päättämä asia. Kunnanhallitus voi käyttää otto-oikeutta myös yksittäisen viranhaltijan päätökseen, jos tämä toimii kunnanhallituksen alaisena. Kunnanhallituksen alaisia viranomaisia ovat lautakunnat, toimikunnat ja johtokunnat.
Toisin sanoen kunnanhallitus voi päättää, että se käsittelee jonkin asian, joka tavallisesti kuuluu jollekin muulle taholle. Jos kunnanhallitus käyttää otto-oikeuttaan, menettää aikaisempi päätös merkityksensä. Aikaisempi päätös on siis tällöin vailla oikeudellista merkitystä. Kunnanhallituksen on käytettävä otto-oikeuttaan viimeistään oikaisuvaatimusaikana, joka on neljätoista päivää päätöksen tiedoksisaannista.
Varsinaisen päätöksen asian ottamisesta kunnanhallituksen käsiteltäväksi voi tehdä kunnanjohtaja, kunnanhallitus tai kunnanhallituksen puheenjohtaja. Kunta voi halutessaan päättää, että jollakin sen viranhaltijoista on oikeus päättää asian ottamisesta kunnanhallituksen käsiteltäväksi. Kunta voi määrätä kyseisestä viranhaltijasta johtosäännössä.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.