Minilex - Lakipuhelin

Kuka on virkamiehen läheinen?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Virkamiehen läheiset on määritelty laissa. Virkamiehen läheisiä on aika pitkähkö lista. Useimmiten virkamiehen läheinen on joko sukua virkamiehelle itselleen tai puolison sukulainen. Virkamiehen läheisiä ovat aviopuoliso, avopuoliso, rekisteröity parisuhdekumppani, ex-puoliso, lapsi, lapsenlapsi, vanhemmat ja isovanhemmat.

Virkamiehen läheinen ei välttämättä ole sukulainen, sillä laissa on mainittu myös virkamiehelle muuten erityisen läheinen henkilö ja tämän puoliso. Muuten erityisen läheinen henkilö voi olla esimerkiksi kasvattilapsi, seurustelukumppani, kihlattu tai läheinen ystävä. Erityisen läheinen henkilö voi olla myös kaukaisempi sukulainen, jota laki ei erikseen ole määritellyt. Virkamiehen läheisiä ovat myös vanhempien sisarukset eli tädit, sedät ja enot sekä näiden puolisot. Virkamiehen serkut puolestaan eivät ole läheisiä. Läheisiä ovat lisäksi virkamiehen sisarukset, sisarusten puolisot ja sisarusten lapset.

Läheisiä ovat virkamiehen puolison lapset ja lapsenlapset, puolison vanhemmat ja isovanhemmat, puolison vanhemman puoliso ja puolison isovanhemman puoliso sekä puolison sisaruksen lapset. Läheisiä ovat myös edellä lueteltuja vastaavat puolisukulaiset, esimerkiksi äitipuoli tai velipuoli. Puoliso voi olla aviopuolison lisäksi avopuoliso tai rekisteröity parisuhdekumppani. Virkamiehen läheisen ei todellisuudessa tarvitse olla läheinen, vaan virkamiehen ja tämän läheisen välillä voi vallita vaikkapa vihasuhde. Suhteen laadusta riippumatta nämä ovat läheisiä.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa