Minilex - Lakipuhelin

Konkurssin peruuntuminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Konkurssin peruuntumisella tarkoitetaan konkurssin päättymistä lyhyessä määräajassa konkurssiin asettamispäätöksen jälkeen. Kyse ei ole kuitenkaan konkurssihakemuksen peruuntumisesta, sillä se on tehtävä jo ennen konkurssin alkamista. Konkurssin peruuntuminen tarkoittaa siten jo alkaneen konkurssin päättämistä.

Konkurssin peruuntumisen tarkoituksena on saada tarkoitustaan vastaamaton konkurssi päätettyä joustavasti ja enempiä kustannuksia aiheuttamatta. Jos konkurssi on saatettu alulle velkojan aloitteesta, konkurssi voidaan tuomioistuimen päätöksellä määrätä peruuntumaan velallisen ja konkurssihakemuksen tehneen velkojan yhteisestä hakemuksesta. Velallisen aloitteesta alkaneen konkurssin voi päättää hakemuksella velallinen itse.

Peruuntumiselle on esitettävä pätevä syy. Konkurssin peruuntuminen on tarkoitettu niitä tilanteita varten, joissa konkurssihakemus on tehty erehdyksessä, epähuomiossa tai muusta vastaavasta syystä. Tosin tuomioistuimen tulisi konkurssin aloittamispäätöstä harkitessaan varmistua siitä, ettei tällaisesta erehdyksestä ole kyse. Pätevä syy voi olla myös sellainen, että velkoja on saanut suorituksen taikka vakuuden saatavalleen kolmannelta ja sen vuoksi luopuu konkurssin jatkamisesta. Kuitenkin jos velkojia on useita ja joku heistä vastustaa konkurssin peruuntumista, se voi olla este perustellulle syylle.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Peruutushakemus on tehtävä kahdeksan päivän kuluessa velallisen konkurssiin asettamisesta. Konkurssin osapulille varataan perumisen johdosta Konkurssin kuuluttaminen ei estä peruuttamista. Konkurssin oikeusvaikutukset lakkaavat pääsääntöisesti heti (ellei niiden voimassa pitämiselle ole erityistä syytä).

Saatavat, jotka eivät ole erääntyneet konkurssin alkaessa palautuvat erääntymättömään tilaan myös konkurssin peruuntumistapauksessa. Pesänhoitajan tulee antaa tili velalliselle konkurssin peruuntuessa. Tuomioistuin päättää pesänhoitajan palkkiosta peruuntumistapauksissa.

Lakimiehemme kertovat lisää konkurssin päättymisestä ja sen seurauksista.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa