Minilex - Lakipuhelin

Konkurssiforum

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Konkurssiforum tarkoittaa konkurssiasioissa toimivaltaista tuomioistuinta. Konkurssiforum on se tuomioistuin, joka käsittelee konkurssiin hakemista koskevan asian.

Konkurssiin hakemista koskevan asian käsittelee se tuomioistuin, jonka tuomiopiirissä on velallisen yleinen oikeuspaikka. Tämä tarkoittaa sitä, että konkurssiasian käsittelee se tuomioistuin, jonka tuomiopiirissä velallisella on kotipaikka tai pysyvä asuinpaikka. Jos kysymys on yhteisön, säätiön tai muun oikeushenkilön konkurssista, käsitellään asia siinä tuomioistuimessa, jonka tuomiopiirissä yhteisön hallintoa pääasiallisesti hoidetaan.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Jos toimivaltaista tuomioistuinta ei ole, käsittelee konkurssiasian se tuomioistuin, jonka tuomiopiirissä velallisen toimintaa on pääasiassa harjoitettu, jossa velallisella on omaisuutta tai jossa asian käsitteleminen on muuten olosuhteet huomioon ottaen tarkoituksenmukaista.

Jos velallinen on osa konsernia, voidaan konkurssiasia käsitellä kuitenkin siinä tuomioistuimessa, jolla on toimivalta käsitellä samaan konserniin kuuluvan velallisen konkurssiin asettamista koskeva asia, jos käsittely on tässä tuomioistuimessa tarkoituksenmukaista.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa