Minilex - Lakipuhelin

Asianajokulut riita-asiassa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Riita-asiassa asianajajan palkkio määräytyy annetun tehtävän, vaaditun työmäärän sekä laadun perusteella. Lisäksi huomioidaan tehtävän vaikeusaste. Asianajopalkkion lisäksi asianajaja voi veloittaa asiakkaaltaan erikseen asian hoitamisesta aiheutuneet suorat kulut, kuten matka- ja majoituskulut sekä kohtuullisen päivärahan. Pääsiallisesti asianajajan palkkion tulee perustua hänen tehtävän suorittamiseen käyttämäänsä kohtuulliseen aikaan. Ennakkomaksuja asianajaja voi vaatia, jos siitä on sovittu tai se on muulla tavoin asianmukaista. Asianajajan on esitettävä asiakkaalleen lasku, jossa on yksilöity suoritetut toimenpiteet sekä suoranaiset kulut.

Tyypillisesti yksityishenkilön asianajokulut riita-asiassa voidaan kattaa oikeusturvavakuutuksella, joka sisältyy usein kotivakuutukseen. Oikeusturvavakuutus korvaa lähes kaikenlaisten riita-asioiden asianajokulut. Vakuutusyhtiöillä saattaa kuitenkin olla rajoituksia sen suhteen, kuinka paljon ennen asian pääkäsittelyä kertyneitä asianajokuluja voidaan korvata. Kulujen korvaamista on haettava etukäteen.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Mahdollista on myös, että asiakas on oikeutettu valtion maksamaan oikeusapuun joko tulotasonsa tai oikeudellisen asemansa perusteella. Oikeusapu on asiakkaalle joko kokonaan tai osittain maksutonta. Oikeusturvavakuutus on kuitenkin aina ensisijainen asianajokulujen korvausmuoto riita-asiassa, eikä oikeusapua yleensä myönnetä, jos hakijalla on oikeusturvavakuutus. Oikeusapua voi kuitenkin tällöinkin saada vakuutuksen omavastuun osalta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa