Minilex - Lakipuhelin

Asianajokulut riita-asiassa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Riita-asiassa asianajajan palkkio määräytyy annetun tehtävän, vaaditun työmäärän sekä laadun perusteella. Lisäksi huomioidaan tehtävän vaikeusaste. Asianajopalkkion lisäksi asianajaja voi veloittaa asiakkaaltaan erikseen asian hoitamisesta aiheutuneet suorat kulut, kuten matka- ja majoituskulut sekä kohtuullisen päivärahan. Pääsiallisesti asianajajan palkkion tulee perustua hänen tehtävän suorittamiseen käyttämäänsä kohtuulliseen aikaan. Ennakkomaksuja asianajaja voi vaatia, jos siitä on sovittu tai se on muulla tavoin asianmukaista. Asianajajan on esitettävä asiakkaalleen lasku, jossa on yksilöity suoritetut toimenpiteet sekä suoranaiset kulut.

Tyypillisesti yksityishenkilön asianajokulut riita-asiassa voidaan kattaa oikeusturvavakuutuksella, joka sisältyy usein kotivakuutukseen. Oikeusturvavakuutus korvaa lähes kaikenlaisten riita-asioiden asianajokulut. Vakuutusyhtiöillä saattaa kuitenkin olla rajoituksia sen suhteen, kuinka paljon ennen asian pääkäsittelyä kertyneitä asianajokuluja voidaan korvata. Kulujen korvaamista on haettava etukäteen.

Mahdollista on myös, että asiakas on oikeutettu valtion maksamaan oikeusapuun joko tulotasonsa tai oikeudellisen asemansa perusteella. Oikeusapu on asiakkaalle joko kokonaan tai osittain maksutonta. Oikeusturvavakuutus on kuitenkin aina ensisijainen asianajokulujen korvausmuoto riita-asiassa, eikä oikeusapua yleensä myönnetä, jos hakijalla on oikeusturvavakuutus. Oikeusapua voi kuitenkin tällöinkin saada vakuutuksen omavastuun osalta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]