Tiedätkö muuten onko laillista julkaista kahdenkeskisiä direviestejä? Yks tyyppi (aihetili) alko haukkuu mua niin aattelin että muiden olis hyvä tietää millanen tyyppi on kyseessä.Vai pitääkö lähettäjä sutata.

1 vastaus


756 vastausta

Kiitos kysymyksestäsi,

Perustuslain mukaan kirjeen, puhelun ja muun luottamuksellisen viestinnän salaisuus on loukkaamaton. Kirjesalaisuus suojaa lähettäjän ja vastaanottajan välistä viestintää ainoastaan kolmansilta osapuolilta. Ulkopuolinen ei siis saa ottaa selkoa viestistä. Näin ollen laki ei kiellä julkaisemasta viestiä, jonka osapuolena itse on.

Viestin sisällöllä voi kuitenkin olla julkaisemisen kannalta merkitystä, sillä viestin julkaiseminen voi tulla arvioitavaksi yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisenä tai kunnianloukkauksena. Yksityiselämää loukkaavan tiedon levittäminen on säädetty rikoslaissa rangaistavaksi teoksi, jos se, joka oikeudettomasti joukkotiedotusvälineitä käyttämällä tai muuten toimittamalla lukuisten ihmisten saataville esittää toisen yksityiselämästä tiedon, vihjauksen tai kuvan siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa.

Kunnianloukkaus voi tulla kyseeseen silloin, kun joku esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa, taikka muulla tavalla halventaa toista. Edellä mainittu on syytä ottaa huomioon viestin julkaisemista harkitessa.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]