Minilex - Lakipuhelin

Konkurssimenettelyn kesto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Konkurssimenettelyn kesto vaihtelee suuresti tapauksittain. Konkurssissa on monia vaiheita, jotka vaativat aikaa sekä velalliselta että velkojalta. Myös pesänhoitajan tehtävässä on useita työvaiheita. Menettely kestää sitä kauemmin, mitä suurempi on konkurssiin haettu yritys ja mitä enemmän sillä on velkojia. Konkurssin kestoon vaikuttaa luonnollisesti myös se, kuinka paljon erilaisia lisäselvitystoimia konkurssipesän hoito vaatii. Lisäselvitystoimiin myönnetään aina tapauskohtaisesti selvitysaikaa.

 

Konkurssin kestoon siis vaikuttaa huomattavasti muun muassa pesän laajuus ja mahdolliset oikeusriidat. Nämä oikeusriidat voivat johtua muun muassa siitä, että velkoja riitauttaa saatavansa lopputilityksen aikana.

 

Käytännössä voidaan arvioida, että normaalisti täysimittainen konkurssimenettely kestää kahdesta viiteen vuoteen. Keskiarvollisesti on katsottu, että tämä viiden vuoden raja on yleensä konkurssin kesto, mutta sen mukaan ei konkurssia voi suunnitella. Kokonaiskestoa saattaa lisäksi pidentää konkurssin jatkuminen eräissä tapauksissa julkisselvityksenä. Virallisia tilastoja konkurssien todellisista kestoajoista ei ole.

 

Julkisselvitys on konkurssia seuraava menettely, jos konkurssipesä sitä edellyttää. Tällöin konkurssimenettelyä jatketaan valtion viranomaisen johdolla julkisselvityksenä, jolloin kyse on yleensä melko laajoista epäselvyyksistä, jotka voivat johtaa selvästi siihen, että viiden vuoden aika ylittyy.

 

Arviota konkurssin kestosta on syytä kysyä lakimieheltä, ja lisätietoa saa myös Minilexin lakipuhelimen välityksellä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]