Minilex - Lakipuhelin

Miten konkurssi voi peruuntua?


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Tuomioistuin voi määrätä jo alkaneen konkurssimenettelyn peruuntumaan. Velkoja-aloitteinen konkurssi voidaan peruuttaa velallisen ja konkurssihakemuksen tehneen velkojan yhteisestä hakemuksesta. Jos velallinen on asetettu konkurssiin omasta hakemuksestaan, peruuttamisesta päätetään velallisen esityksestä.

Jotta konkurssi peruuntuisi, hakemus on tehtävä kahdeksan päivän kuluessa siitä, kun velallinen on asetettu konkurssiin. Peruuntumiselle on myös pystyttävä osoittamaan pätevä, perusteltu syy. Syyksi käy esimerkiksi velkojan sittemmin saama maksu tai velallisen palautunut maksukyky.

Vaatimus konkurssin peruuttamisesta on konkurssin sisäinen hakemusasia. Vaatimuksesta tällöin kuullaan pesänhoitajaa ja tuomioistuimen harkinnan mukaan myös muita velkojia.

Konkurssin peruuntuessa lakkaavat heti myös kaikki konkurssin oikeusvaikutukset ja velallinen saa konkurssipesään kuuluvan omaisuuden takaisin vallintaansa. Jos tuomioistuin epäilee väärinkäytöksiä, voidaan oikeusvaikutukset määrätä olemaan voimassa, kunnes päätös konkurssin peruuntumisesta saa lainvoiman tai toisin määrätään.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

 

Selaa lakitietoa