Minilex - Lakipuhelin

Myyjän oikeus purkaa kauppa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Myyjällä on oikeus purkaa kauppa ostajan maksuviivästyksen sekä myötävaikutusvelvollisuuden laiminlyönnin vuoksi. Myös silloin, kun kauppahinta maksetaan erissä ja jonkin erän maksu viivästyy, myyjä saa purkaa kaupan kyseisen erän osalta.

Maksuviivästyksen perusteella myyjä voi purkaa kaupan, kun viivästys merkitsee olennaista sopimusrikkomusta. Myyjä voi asettaa kohtuullisen lisäajan kauppahinnan maksamiselle, ja jos ostaja ei lisäajalla suorita maksua, myyjällä on oikeus purkaa kauppa. Myyjällä on myös oikeus purkaa kauppa lisäajan aikana, jos ostaja tekee selväksi, ettei aio suorittaa maksua lisäaikana. Jos ostaja on jo saanut tavaran hallintaansa, myyjä voi purkaa kaupan vain, jos hän on pidättänyt itselleen oikeuden kaupan purkuun tai jos ostaja kieltäytyy vastaanottamasta tavaraa.

Myyjällä on oikeus purkaa kauppa, jos ostaja ei myötävaikuta kauppaan ja sopimusrikkomuksella on myyjälle olennainen merkitys. Myös silloin, kun ostaja ei nouda tai vastaanota tavaraa oikeaan aikaan ja sopimuksesta tai olosuhteista ilmenee, että tavaran pois toimittamisella on erityinen merkitys myyjälle, myyjällä on oikeus purkaa kauppa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]