Minilex - Lakipuhelin

Korkokatto pienille kulutusluotoille


>> Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 >>

Kulutusluottoja myöntävät pankit sekä koti- ja ulkomaiset luottoyrityket. Kulutusluotot ovat kuluttajajille myönnettäviä lainoja, maksulykkäyksiä tai muita rahoitusjärjestelyitä kuluttamista varten. Kulutusluottoja on vakuudettomia ja vaakuuksen vaativia. Kulutusluotot ovat yleensä piehenköjä, lyhyellä laina-ajalla olevia lainoja kulutukseen. 

Osin kulutusluotoista johtuneen nopean velkaantumisen vuoksi alle 2000 euron kulutusluotoille säädettiin korkokatto. Todellinen vuosikorko alle 2000 euron lainoissa saa olla enintään korkolain tarkoittama viitekorko lisättynä 50 prosenttiyksiköllä. Esimerkiksi viitekoron ollessa 0,50 on korkokatto todelliselle vuosikorolle tällöin 50,50 prosenttiyksikköä. Todelliseen vuosikorkoon otetaan huomioon kaikki lainasta aiheutavat korot ja kustannukset. 

Lakimuutoksen vuoksi useat kulutusluottoja tarjonneet yritykset lopettivat toimintansa. Kuluttajalla on nykyään parempi mahdollisuus maksaa kulutusluottonsa takaisin todellisen vuosikoron ollessa maltillisempi. Ennen kuin kulutusluottoja ottaa, on syytä pohtia omaa rahantarvetta ja takaisinmaksukykyään. 

Emme vastaa vahingoista, joihin näiden tietojen perusteella on ryhdytty tai oltu ryhtymättä.

 

Selaa lakitietoa