Minilex - Lakipuhelin

Kansainvälinen konkurssi


» Lakipuhelin neuvoo kokemuksella - Soita 0600 12 450 »

Kansainvälisellä konkurssioikeudella tarkoitetaan sellaisia tilanteita, joissa velallisen maksukyvyttömyys ulottuu eri valtioihin eli maksukyvyttömyys ylittää valtioiden rajoja. Maksukyvytön velallinen voi olla sekä yksityinen henkilö että yritys, mutta pääsääntöisesti vain yritysten maksukyvyttömyystilanteisiin liittyy valtion rajojen ylittäviä vaikutuksia.

Suomalaisen yrityksen konkurssi voi muuttua kansainväliseksi konkurssiksi, jos velallisella on omaisuutta kahdessa tai useammassa valtiossa. Konkurssi ylittää valtion rajan myös silloin, kun velkojan kotipaikka on toisessa maassa kuin missä velallinen on asetettu konkurssiin. Konkurssi katsotaan valtioiden rajat ylittäväksi lisäksi silloin, kun pesänhoitaja joutuu tekemään konkurssimenettelyyn liittyviä toimia toisen valtion alueella.

Kansainvälisen konkurssioikeuden alaan katsotaan kuuluvan kaikki useamman asianosaisen maksukyvyttömyysmenettelyt. Siten kansainvälinen konkurssisääntely kattaa periaatteessa kaikki suomalaiset maksukyvyttömyysmenettelyt eli konkurssin, yrityksen saneerauksen ja yksityishenkilön velkajärjestelyn.


- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


 

Selaa lakitietoa

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »