- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Mikäli tehty virkavirhe on aiheuttanut vahinkoa, on virheen tehnyt viranhaltija vaningonkorvausvatuussa. Vahingonkorvausvastuu tulee kuitenkin kyseeseen ainoastaan silloin, kun tehty virhe on toteutettu virkavelvollisuuden asettamia vaatimuksia rikkomalla tai laiminlyömällä. Virkarikoksia ovat esimerkiksi virkasalaisuuden rikkominen, (törkeä) virka-aseman väärinkäyttäminen ja virkavelvollisuuden rikkominen.
Tärkeä seikka vahingonkorvausvastuun laajuutta arvioitaessa onkin se, miten virhe on toteutunut. Jos kyse on lievästä tuottamuksesta, eli viranomainen on toiminut tehtävässään lievän huolimattomasti, tulee vahingonkorvausvastuu harvoin kyseeseen. Jos taas kyse on tahallisesta rikkomuksesta, on virkamies täydessä vahingonkorvausvastuussa teostaan. Joissakin tilanteissa voidaan kuitenkin arvioida mahdollisuutta vahingonkorvauksen kohtuullistamisperusteiden käyttöön. On olemassa myöskin mahdollisuus vahingonkorvauksen sovitteluun, mikäli osapuolet niin haluavat.
Vahingonkorvausvastuu voi syntyä, kun virkamies tekee toimessaan virkavirheen, mutta vahingonkorvausvastuuseen joutuminen ei kuitenkaan suoranaisesti edellytä sitä, että virkamiestä rangaistaisiin myös virkavirheen tekemisestä.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.