Minilex - Lakipuhelin

Vahingonkorvaus avoimessa yhtiössä ja kommandiittiyhtiössä


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Avoimen yhtiön ja kommandiittiyhtiön yhtiömies ja toimitusjohtaja ovat velvollisia korvaamaan vahingon, jonka he asemassaan tahallisesti tai huolimattomuudesta ovat aiheuttaneet yhtiölle. Vahingonkorvausta voidaan kuitenkin sovitella, mikäli korvausvelvollisuus harkitaan kohtuuttoman raskaaksi.

Korvauskanteen yhtiömiestä tai toimitusjohtajaa vastaan voi jokainen yhtiömies nostaa omissa nimissään yhtiön lukuun. Kannetta ajanut yhtiömies vastaa omista oikeudenkäyntikuluistaan. Hän on kuitenkin oikeutettu saamaan yhtiöltä korvauksen oikeudenkäyntikuluista siinä määrin, kuin yhtiölle oikeudenkäynnillä voitetut varat siihen riittävät.

Kanne yhtiömiestä tai toimitusjohtajaa vastaan on nostettava vuoden kuluessa sen tilikauden päättymisestä, jonka aikana kanteena perusteena oleva päätös tehtiin tai toimenpide suoritettiin. Eräissä tilanteissa kanne voidaan nostaa myös edellä mainitun määräajan päätyttyä, mutta ei kuitenkaan sen jälkeen, kun kolme vuotta on kulunut mainitun tilikauden päättymisestä.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa