Minilex - Lakipuhelin

Työntekijän palkkaan kohdistuva työnantajan kuittausoikeus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Työnantaja voi kuitata työntekijän palkasta saatavan, jonka työntekijä on hänelle velkaa. Kuittaamisessa vastakkaiset saamiset lakkaavat. Jotta kuittaaminen olisi mahdollista, tulee saatavan olla selvä, riidaton ja erääntynyt. Työnantajan oikeutta käyttää vastasaamistaan kuittaukseen on kuitenkin rajoitettu. Rajoitukset koskevat työntekijän palkkasaamisia, joita ovat varsinaisen palkan lisäksi mm. lountoisedut.

Työnantaja ei voi kuitenkaan kuittausoikeuttaan käyttämällä vaarantaa työntekijän taloudellisia selviytymismahdollisuuksia, joten nettopalkasta on mahdollista kuitata enintään yksi kolmasosa. Työnantaja ei saa kuitata saamistaan myöskään työntekijän palkan suojaosuudesta, jonka on katsottu olevan työntekijän ja perheen elatukseen tarvittava vähimmäismäärä. Maksettu palkkaennakko luetaan ensisijaisesti osaksi palkan suojaosuutta. Toisaalta myös perusteettomasta työsuhteen päättämisestä johtuvat korvaukset on rinnastettu palkkasaataviin.

Työnantajan kuittausoikeuden rajoitukset kohdistuvat ainoastaan maksettavaan palkkaan, joten erinäiset kulukorvaukset on mahdollista kuitata kokonaan, sillä kulukorvaukset eivät siis varsinaisesti ole palkkasaamisia.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa