Minilex - Lakipuhelin

Sopimuksen pätemättömyyden lopullisuus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Sopimuksen pätemättömyys ei yleensä ole lopullista ennen kuin sopimusosapuoli vetoaa pätemättömyysperusteeseen. Tietyissä tilanteissa sopimus on kuitenkin pätemätön ilmankin, että sopimusosapuoli vetoaa sopimuksen pätemättömyyteen. Tällainen tilanne on kyseessä silloin, kun sopimus on mitätön, jolloin viranomaiset ottavat pätemättömyyden huomioon ilman, että sopimusosapuoli reagoi siihen.

On siis mahdollista, että pätemättömyys on lopullista. Lopullinen pätemättömyys saattaa aiheutua siitä, että mikään toimenpide tai tapahtuma ei pysty korjaamaan tai poistamaan oikeustoimessa olevaa virhettä. Näissä tapauksissa oikeustoimi on tehtävä uudelleen.

Pätemättömyys voi yleensä korjaantua tiettyjen edellytysten puitteissa. Esimerkiksi jos sopimusosapuoli jättää vetoamatta toisen osapuolen sopimusrikkomukseen tai ei vetoa siihen vaadittavassa ajassa, sopimuksen pätemättömyys korjaantuu ja sopimus pysyy voimassa. Sopimusosapuoli voi myös jälkikäteen hyväksyä vastapuolen sopimusrikkomuksen, ja tällä tavalla pitää sopimuksen voimassa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa