Minilex - Lakipuhelin

Selvitysmies konkurssissa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Konkurssiin asetetaan velallinen, joka ei kykene vastaamaan veloistaan. Konkurssia voi hakea velkoja tai velallinen itse. Konkurssissa on kyse maksukyvyttömyysmenettelystä, jossa velallisen omaisuus käytetään yhdellä kertaa hänen velkojensa maksamiseen siten, että velat maksetaan suhteellisesti niiden suuruuden mukaan.

Selvitysmiesten käyttö liittyy osakeyhtiön purkautumismenettelyyn, joka voi johtaa yhtiön asettamiseen konkurssiin. Yhtiökokous voi asettaa yhtiön selvitystilaan ja kun tehdään päätös selvitystilasta, valitaan yhtiölle yksi tai useampi selvitysmies. Selvitysmiesten tehtävänä on yhtiön asioiden hoitaminen ja yhtiön edustaminen sinä aikana, kun se on selvitystilassa.

Yleisesti yhtiön hallitus voi päättää siitä, asetetaanko yhtiö konkurssiin. Mikäli yhtiö on selvitystilassa, selvitysmiehet voivat päättää konkurssiin asettamisesta. Jos yhtiö asetetaan konkurssiin, sen edustajana toimii joko hallitus tai selvitysmiehet. Lähtökohtainen edellytys yhtiön konkurssille sen ollessa selvitystilassa on, etteivät yhtiön varat riitä sen velkojen maksamiseen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]