Minilex - Lakipuhelin

Rahoitusleasing käyttöomaisuuden rahoitusmuotona

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Luottolaitokset, kuten talletuspankit, mutta myös monet yritykset harrastavat liiketoimintana rahoitusleasingiä. Kyse on varsinkin yritysten käyttämästä rahoitusmuodosta. Kun yritys tarvitsee toiminnassaan esimerkiksi koneita, atk-laitteita tai autoja, se tarvitsee rahoitusta näiden hankkimiseen. Tällöin hankinta voidaan normaalin lainan lisäksi rahoittaa myös rahoitusleasingillä. Rahoitusleasingissä rahoitus hankitaan vuokrausta hyväksi käyttäen.

Rahoitusleasing on toisin sanoen irtaimen käyttöomaisuuden pitkäaikaista vuokrausta, eli rahoitusyhtiö ostaa hankinnan kohteena olevan koneen tai laitteen itselleen ja vuokraa sen eteenpäin rahoitusta tarvinneelle yritykselle. Rahoitusta tarvitseva yhtiö saa päättää tavarantoimittajan, jolta kone hankitaan. Omistusoikeus koneeseen tai laitteeseen pysyy siis kuitenkin rahoitusleasingiä liiketoimintana harjoittaneella rahoitusyhtiöllä.

Rahoitusleasing onkin joustava rahoitusmuoto nimenomaan yrityksille, jotka tarvitsevat toiminnassaan jotakin konetta tai laitetta tietyksi ajaksi käyttöönsä, mutta eivät välttämättä lopullisesti omistukseensa. Rahoitusleasing ei normaaliin pankkilainaan verrattuna myöskään näy velkana yrityksen taseessa. Täten useat yrityksen tilinpäätöksestä laskettavat tunnusluvut, kuten yrityksen omavaraisuusaste, paranevat perinteiseen lainarahoitukseen verrattuna.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa