Minilex - Lakipuhelin

Luottolaitoksen kirjanpitorikkomuksesta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Luottolaitosten on kahden kuukauden sisällä tilikauden päättymisestä laadittava toiminnastaan tilinpäätös ja toimintakertomus. Kirjanpitovelvollinen – tässä tapauksessa siis luottolaitos – voidaan tuomita kirjanpitoa koskevan lainsäädännön rikkomisesta rikoslain mukaisesti kirjanpitorikoksesta tai tuottamuksellisesta kirjanpitorikoksesta. Mikäli rikkomus ei kuitenkaan ole ollut näin vakava, voidaan siitä silti tuomita sakkoa luottolaitoksen kirjanpitorikkomuksena.

Luottolaitoksen kirjanpitorikkomuksesta on kyse silloin, kun kirjanpitovelvollinen tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta laatii tilinpäätöksen luottolaitoksia koskevan lainsäädännön tai Finanssivalvonnan ohjeiden vastaisesti, ei ilmoita tekemäänsä tilinpäätöstä rekisteröitäväksi tai pidä sitä nähtävillä omassa toimipaikassaan, ei julkaise liiketoiminnastaan osavuosi- tai vuosikatsausta tai rikkoo laissa niille määrättyjä sisältövaatimuksia taikka muutoin rikkoo luottolaitoksen sulautumista, jakautumista tai selvitystilaa koskevan lopputilityksen antamista koskevia määräyksiä. Tästä luottolaitoksen kirjanpitorikkomuksesta tuomitaan siis vain silloin, kun teosta ei muualla lainsäädännössä ole määrätty ankarampaa rangaistusta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]