Minilex - Lakipuhelin

Luottolaitoksen sidonnaisuuksia on rajoitettu

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Suomessa luottolaitoksen toiminnan valvonta kuuluu Finanssivalvonnan tehtäviin. Luottolaitoksia koskevan lainsäädännön mukaan luottolaitokset eivät saa olla merkittävästi sidoksissa sellaiseen henkilöön tai yritykseen, johon sovellettavien Euroopan talousalueen ulkopuolisten lakien johdosta luottolaitoksen tehokas valvonta estyisi, eivätkä muihinkaan tahoihin, mikäli tämä merkittävä sidonnaisuus muutoin estäisi tehokkaan valvonnan.

Merkittävästä sidonnaisuudesta on lain mukaan kyse ensinnäkin silloin, kun luonnollinen henkilö tai oikeushenkilö, kuten osakeyhtiö, suoraan tai välillisesti omistaa vähintään 20 prosenttia luottolaitoksen osakkeista, jäsenosuuksista, takuuosuuksista tai yhtiöosuuksista, ja toisekseen silloin, kun luonnollisella tai oikeushenkilöllä on suoraan tai välillisesti vähintään 20 prosenttia luottolaitoksen osakkeiden tai osuuksien tuottamasta äänimäärästä tämän äänimäärän perustuessa omistukseen, jäsenyyteen, yhtiöjärjestykseen, yhtiösopimukseen tai niihin verrattaviin sääntöihin tai sopimuksiin.

Merkittävästä sidonnaisuudesta on kolmanneksi kyse silloin, kun luonnollisella tai oikeushenkilöllä on suoraan tai välillisesti oikeus nimittää tai erottaa vähintään viidesosa jonkin yhteisön hallituksesta tai sitä vastaavan toimielimen jäsenistä taikka sellaisen toimielimen jäsenistä, jolla on tämä oikeus. Lisäksi edellytetään, että nimittämis- tai erottamisoikeus perustuu samoihin seikkoihin kuin edellisessä kappaleessa mainittu äänimäärä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]