Minilex - Lakipuhelin

Luottolaitostoiminnan luvanvaraisuus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Luottolaitostoiminnan harjoittamiseen tarvitaan lain mukainen toimilupa. Luottolaitoksen toimiluvan myöntää hakemuksesta Finanssivalvonta. Tällainen toimilupa voidaan antaa talletuspankin tai luottoyhteisön toimintaan. Finanssivalvonnan on tehtävä päätös viimeistään 12 kuukauden kuluessa hakemuksen vastaanottamisesta. Lupa on myönnettävä, jos luottolaitos täyttää luottolaitoksen toiminnalle ja taloudelliselle asemalle laissa säädetyt edellytykset. Lisäksi lupaa hakevan luottolaitoksen perustajan ja osakkeenomistajan on oltava laissa määritellyllä tavalla luotettava.

Toimiluvan myöntämisen jälkeen Finanssivalvonnan on ilmoitettava toimilupa rekisteröitäväksi. Toimiluvan myöntämisestä on lisäksi Euroopan pankkiviranomaiselle, talletuspankin ollessa kyseessä talletussuojarahastolle ja sijoituspalveluja tarjoavan luottolaitoksen ollessa kyseessä sijoittajien korvausrahastolle.

Luottolaitos saa aloittaa toimintansa välittömästi toimiluvan myöntämisen jälkeen, kunhan se on ensin toimittanut Finanssivalvonnalle laissa määrätyt tiedot toiminnastaan. Toimiluvan saaneilla luottolaitoksilla on yksinoikeus takaisin maksettavien varojen vastaanottamiseen yleisöltä. Mikään muu kuin luottolaitos ei siis saa harjoittaa tällaista liiketoimintaa, jossa yleisöltä vastaanotetaan takaisinmaksettavia varoja muulla tavoin kuin laskemalla liikkeelle arvopapereita.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]