Minilex - Lakipuhelin

Radioaktiivisen aineen hallussapitorikos

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Säteilyn käyttöön liittyvä turvallisuuslupa myönnetään, jos olosuhteet ovat sellaiset, että käyttö on turvallista. Luvan myöntäjä on säteilyturvakeskus. Joka pitää hallussaan radioaktiivista ainetta ilman, että siitä peräisin olevan säteilyn käyttötarkoitus täyttää turvallisuusluvan edellytykset, syyllistyy radioaktiivisen aineen hallussapitorikokseen.

Turvallisuusluvan myöntämisedellytykset täyttää toiminta, jonka paikka, tarkoitus ja välineet eivät aiheuta vaaraa. Jos säteilystä aiheutuu jätettä, niistä on voitava huolehtia asiallisesti. Luvan myöntämisen edellytyksenä on lisäksi hyväksyttävä käyttötarkoitus. Sen ehdot täyttyvät, jos toiminnasta on enemmän haittaa kuin hyötyä. Terveydelle haitallisen säteilyn määrä on pidettävä yleensäkin mahdollisimman pienenä, mutta lisäksi yhden ihmisen saama säteilyannos ei saa ylittää enimmäisarvoja.

Joka pitää hallussaan radioaktiivista ainetta ilman, että siitä peräisin olevan säteilyn käyttötarkoitus täyttää turvallisuusluvan edellytykset, syyllistyy radioaktiivisen aineen hallussapitorikokseen.

Rangaistuksena radioaktiivisen aineen hallussapitorikoksesta voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi. Myös tämä rikos on toissijainen, eli siitä tuomitaan, jollei teosta muualla laissa säädetä ankarampaa rangaistusta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]