Minilex - Lakipuhelin

Osuuskunnan antamista lisäosuuksista

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Osuuskunnan omistavat sen jäsenet. Näistä jokainen omistaa ainakin yhden osuuden osuuskunnasta. Osuuskunnan säännöissä voidaan kuitenkin määrätä, että osuuskunta voi antaa myös lisäosuuksia. Näitä lisäosuuksia voidaan osuuskunnan säännöistä riippuen antaa myös muille, kuin osuuskunnan jäsenille.

Tavallisesti kaikki lisäosuudet ovat keskenään samanlaisia, eli tuottavat samat oikeudet, mutta tästä voidaan osuuskunnan säännöissä poiketa. Joka tapauksessa varsinaisiin osuuksiin verrattuna lisäosuudet tuottavat huomattavasti heikommat oikeudet. Varsinaisista osuuksista poiketen lisäosuudet eivät esimerkiksi tuota äänioikeutta osuuskunnassa tai oikeutta käyttää osuuskunnan palveluita. Mikäli osuuskunnan toiminta tuottaa tilikaudelta voittoa eli ylijäämää, tästä ylijäämästä voidaan lisäosuuksille maksaa korkoa tai muuta hyvitystä osuuskunnan säännöistä riippuen.

Mikäli osuuskunta antaa lisäosuuksia, on säännöissä määrättävä ylijäämästä lisäosuuksille maksettava korosta tai muusta hyvityksestä. Tämän lisäksi säännöissä on myös mainittava lisäosuuksien lukumäärästä, niiden antamisessa noudatettavasta perusteesta, lisäosuusmaksujen suorittamisajasta ja -paikasta, niistä oikeuksista mitä lisäosuudet tuottavat tietyissä erityistilanteissa sekä tietenkin itse lisäosuusmaksusta. Lisäosuuksista maksetut lisäosuusmaksut muodostavat osuuskunnan lisäosuuspääoman.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa