Minilex - Lakipuhelin

Osakkeen nimellisarvo

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Suomessa on omaksuttu osakkeiden osalta niin sanottu nimellisarvoton järjestelmä. Tämä tarkoittaa sitä, että osakkeella ei ole pakko olla nimellisarvoa eli tiettyä vähimmäishintaa tai -arvoa. Nimellisarvottomassa järjestelmässä osake ei myöskään edusta tiettyä tarkkaa ja määriteltyä murto-osuutta osakeyhtiön osakepääomasta. Osakkeen arvo voi määräytyä markkinatilanteen mukaan ja muuttua olosuhteiden vaihdellessa. Osakkeelle ei siis ole määrätty tiettyä ”kiinteää” hintaa.

Osakeyhtiölain mukaan yhtiöllä on kuitenkin mahdollisuus määrätä yhtiöjärjestyksessä osakkeiden nimellisarvosta. Tällöin yhtiön kaikilla osakkeilla on oltava sama nimellisarvo, eli niiden tulee olla arvoltaan keskenään samanlaiset. Yhtiöjärjestyksen määräys osakkeen nimellisarvosta tulee aina merkitä kaupparekisteriin.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Osakkeen nimellisarvosta määrääminen vaikuttaa osakkeiden merkintään ja yhtiön toimintaan. Kun nimellisarvoisia osakkeita merkitään, niistä tulee maksaa osakeyhtiölle merkintähintana vähintään määrätyn nimellisarvon suuruinen hinta. Osakkeen merkintä ei siis määräydy vapaasti markkinatilanteen mukaan, vaan osakkeen hinta on etukäteen päätetty. Perustettaessa osakeyhtiötä osakkeen merkintähinta määräytyy nimellisarvon mukaisesti, mikä on siis jokaisella osakkeella sama. Samoin silloin, kun yhtiö laskee liikkeelle uusia osakkeita, osakkeiden arvo määräytyy nimellisarvon mukaisesti ja yhtiön osakepääoma korottuu näiden liikkeelle laskettujen osakkeiden nimellisarvojen määrällä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa