Minilex - Lakipuhelin

Osakkeen nimellisarvo

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Suomessa on omaksuttu osakkeiden osalta niin sanottu nimellisarvoton järjestelmä. Tämä tarkoittaa sitä, että osakkeella ei ole pakko olla nimellisarvoa eli tiettyä vähimmäishintaa tai -arvoa. Nimellisarvottomassa järjestelmässä osake ei myöskään edusta tiettyä tarkkaa ja määriteltyä murto-osuutta osakeyhtiön osakepääomasta. Osakkeen arvo voi määräytyä markkinatilanteen mukaan ja muuttua olosuhteiden vaihdellessa. Osakkeelle ei siis ole määrätty tiettyä ”kiinteää” hintaa.

Osakeyhtiölain mukaan yhtiöllä on kuitenkin mahdollisuus määrätä yhtiöjärjestyksessä osakkeiden nimellisarvosta. Tällöin yhtiön kaikilla osakkeilla on oltava sama nimellisarvo, eli niiden tulee olla arvoltaan keskenään samanlaiset. Yhtiöjärjestyksen määräys osakkeen nimellisarvosta tulee aina merkitä kaupparekisteriin.

Osakkeen nimellisarvosta määrääminen vaikuttaa osakkeiden merkintään ja yhtiön toimintaan. Kun nimellisarvoisia osakkeita merkitään, niistä tulee maksaa osakeyhtiölle merkintähintana vähintään määrätyn nimellisarvon suuruinen hinta. Osakkeen merkintä ei siis määräydy vapaasti markkinatilanteen mukaan, vaan osakkeen hinta on etukäteen päätetty. Perustettaessa osakeyhtiötä osakkeen merkintähinta määräytyy nimellisarvon mukaisesti, mikä on siis jokaisella osakkeella sama. Samoin silloin, kun yhtiö laskee liikkeelle uusia osakkeita, osakkeiden arvo määräytyy nimellisarvon mukaisesti ja yhtiön osakepääoma korottuu näiden liikkeelle laskettujen osakkeiden nimellisarvojen määrällä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]