Minilex - Lakipuhelin

Osakerekisteri

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Osakerekisteriä tarvitaan silloin, kun toimitaan osakkaiden kanssa. Osakerekisteriin on tallennettu osakesarjoja, niiden tietoja sekä niiden omistajat. Osakerekisteristä näkee myös esimerkiksi sen, montako ääntä yhdellä osakkeella on. Tällöin on helppo esimerkiksi seurata sitä, montako ääntä omassa omistuksessa olevat osakkeet tuovat. Osakkeet joita rekisteriin merkitään ovat yhtiön omistusosuutta kuvaavia, jälkimarkkinakelpoisia rahoitusinstrumentteja erityisesti osakeyhtiöissä. Käytännössä ihmiset ostavat osakkeita eli sijoittavat rahaa johonkin yhtiöön. Vastapainoksi he saavat tiettyjä oikeuksia yhtiössä osakkaiden avulla. Esimerkiksi juuri äänioikeus sekä muun muassa mahdollisia osinkoja.

Tällainen osakerekisteri on aina julkinen. Julkisuus tarkoittaa sitä, että kenellä tahansa on mahdollisuus tarkastella osakerekisterin tietoja. Lisäksi kannattaa huomioida, että tällaisen osakerekisterin pitäminen on lakisääteinen velvollisuus. Mikäli siis ajattelit perustaa yhtiön, jossa on osakkeita, tulee näistä osakkeista pitää tällaista rekisteriä. Osakerekisteristä on helppo seurata osakkeiden kulkua sekä muita tietoja. Osakerekisteristä näkee myös montako osaketta yhtiöllä on sillä hetkellä ulkona. Osakerekisteri ei siis ole pelkästään pakollinen toimi, vaan siitä voi olla oikeata hyötyäkin. Mikäli osakerekistereihin liittyen jäi kysyttävää, otathan yhteyttä auttaviin lakimiehiimme.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]