Minilex - Lakipuhelin

Myyjän oikeus korjata virhe

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Mikäli tavarassa on virhe, ostajan on ilmoitettava siitä myyjälle, eli reklamoitava. Ilmoitus myyjälle on tehtävä kohtuullisessa ajassa siitä, kun ostaja on havainnut virheen taikka hänen olisi pitänyt se havaita. Tällä laiminlyönnillä ei kuitenkaan ole merkitystä, mikäli myyjä on toiminut törkeän huolimattomasti tai kunnianvastaisesti ja arvottomasti.

Ostaja voi kauppalain säännösten mukaan vaatia, että myyjä korjaa virheen ilman, että korjaamisesta aiheutuisi ostajalle kustannuksia. Virheen tulee kuitenkin olla sellainen, että se voidaan korjata myös siten, ettei myyjälle vastaisesti aiheudu kohtuuttomia kustannuksia taikka kohtuutonta haittaa.

Tämän ostajan oikeuden lisäksi on olemassa myös niin kutsuttu myyjän korjausoikeus. Myyjän korjausoikeuteen kuuluu se, että myyjän saa omalla kustannuksellaan korjata virheen, vaikkei ostaja vaatisikaan virheen korjaamista. Myyjän korjausoikeuden edellytyksenä on, että se voidaan tehdä aiheuttamatta olennaista haittaa ostajalle ja ilman vaaraa siitä, ettei ostaja saa myyjältä korvausta hänelle aiheutuvista kustannuksista.

Virheen seurauksista sekä muista myyjän oikeuksista voit lukea lisää Minilexin muista artikkeleista. Lisäkysymyksissä kannattaa kääntyä lakimiehen puoleen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa