Minilex - Lakipuhelin

Mistä ajoneuvoista ajoneuvoveroa pitää suorittaa?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ajoneuvoveroa on maksettava rekisteriin merkityistä M- ja N- luokkiin kuuluvista ajoneuvoista eli lähinnä erilaisista autoista. Muualla kuin Suomessa rekisteröidyistä ajoneuvoista maksetaan kiinteää veroa ja kulutusveroa. Ajoneuvoveroa on maksettava myös sellaisesta ajoneuvosta, jonka olisi pitänyt olla merkitty rekisteriin tai ilmoitettuna rekisteriin liikennekäyttöön otetuksi, vaikka ilmoitusta tai merkintää ei olisikaan tehty.

Auton alustalle rakennettua työkonetta ei yleensä lasketa ajoneuvoveron alaiseksi ajoneuvoksi, kunhan se on varustettu erityisillä välineillä työn tekoa varten. Lisäksi se ei saa olla tarkoitettu muun tavaran kuljettamiseen kuin työssä tarvittavien työvälineiden ja tarvikkeiden.

Jos ajoneuvoa ei ole luokiteltu ajoneuvorekisterissä M-, N- tai muuhun ajoneuvoluokkaan kuuluvaksi, sen katsotaan verotuksessa kuuluvan tieliikennelainsäädännön mukaiseen ajoneuvoluokkaan ajoneuvon laadun mukaan.

Ajoneuvoveroa ei makseta ajoneuvosta, joka on poistettu liikennekäytöstä. Liikennekäytöstä poistettua ajoneuvoa saa kuitenkin käyttää liikenteessä ilman ajoneuvoveron maksuvelvollisuutta ainoastaan silloin, kun ajoneuvo siirretään katsastukseen sille erikseen varattuna aikana ja lisäksi katsastuksesta paikkaan, jossa ajoneuvoa säilytetään tai jossa se voidaan tarkoituksenmukaisesti korjata. Ajoneuvoa saa käyttää myös siinä tapauksessa, että ajoneuvoa käytetään lain edellyttämällä tavalla päivänä, jona se poistetaan liikennekäytöstä. Toinen sallittu tapa käyttää ajoneuvoa on koenumerokilvin, siirtoluvalla tai vientikilvillä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa