Minilex - Lakipuhelin

Ajoneuvoveron palauttaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jos vaaditut edellytykset täyttyvät, ajoneuvovero palautetaan takaisin verovelvolliselle.

Ajoneuvoveroa palautetaan ensinnäkin siinä tapauksessa, että ajoneuvon liikennekäytöstä poisto tai lopullinen poisto merkitään rekisteriin verokauden aikana, tai jos rekisteriin merkitään uusi verovelvollinen. Ajoneuvoveroa voidaan palauttaa myös silloin, kun rekisteriin merkityt tiedot muuttuvat, minkä seurauksena ajoneuvosta tulee verovapaa tai veron määrä alenee. Vero palautetaan myös, jos verovelvollinen vapautetaan veron maksuvelvollisuudesta.

Suoritettua veroa palautetaan palautusperusteen syntymistä seuraavasta päivästä alkaen – siis esimerkiksi liikennekäytöstä poiston merkinnän jälkeisestä päivästä lukien. Palautuksen määrä lasketaan päiväkohtaisesti, eikä palautukselle makseta korkoa.

Palautus maksetaan pääsääntöisesti verovelvolliselle. Palautus voidaan maksaa myös jollekin muulle, kunhan siihen on verovelvollisen kirjallinen suostumus. Jos verovelvolliset ovat olleet yhteisvastuussa, vero palautetaan sille, jonka maksettavaksi vero oli pantu.

Jos käy niin, että maksaa ajoneuvoveroa vahingossa, se voidaan palauttaa. Palautusta saa hakea, jos voi todistaa suorittaneensa sitä erehdyksessä. Takaisinmaksua haetaan Liikenteen turvallisuusvirastolta. Palautukseen oikeuttavasta erehdyksestä ei kuitenkaan ole kyse, jos vero on suoritettu uskoen, ettei ajoneuvon käyttöä estettäisi, eikä silloin, jos tämä tarkoitus on olosuhteiden perusteella selvää. Jos kaksi tai useampi on suorittanut ajoneuvoveroa samasta ajoneuvosta, liikaa maksettu vero palautetaan. Palautusta on haettava, ja se maksetaan sille, joka ei ole verovelvollinen.

Voi käydä niin, että Liikenteen turvallisuusviraston on palautettava veroa, mutta samaan aikaan määrättävä veroa samalle henkilölle. Tällaisissa tilanteissa virasto siirtää palautuksen veron suoritukseksi, eikä verovelvollista tarvitse kuulla asiassa. Siirto voidaan tehdä vaikkei vero ole vielä erääntynyt. Jos maksuun pantavaa veroa ei ole, palautus siirretään odottamaan seuraavaa maksuunpanoa. Palautettavan määrän siirrosta ja käyttämisestä veron suoritukseksi ilmoitetaan verovelvolliselle lähetettävässä verolipussa.

Veronpalautus voidaan maksaa ilman erillistä hakemusta, jos sitä ei ole haettu 12 kuukauden kuluessa palautusperusteen syntymisestä. Edellytyksenä on, että maksajana on ollut verovelvollinen. Jos palautettavana olevan veron on maksanut muu kuin verovelvollinen, maksajan on haettava veronpalautusta Liikenteen turvallisuusvirastolta kirjallisesti.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]