Minilex - Lakipuhelin

Omistaja tai haltija maksaa ajoneuvoveron

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ajoneuvoveron maksaminen on ajoneuvon omistajan tai haltijan vastuulla.

Rekisteriin merkitty ajoneuvon omistaja tai rekisteriin merkitty ajoneuvon haltija on velvollinen suorittamaan ajoneuvosta ajoneuvoveroa rekisteriin merkityltä omistus- tai haltijuusajaltaan. Silloin kun ajoneuvolle on rekisterissä merkitty sekä omistaja että haltija, on verovelvollinen ajoneuvon haltija. Kun verovelvollisia on enemmän kuin yksi, he ovat kaikki yhteisvastuussa veron suorittamisesta.

Kun liikenteessä käytetään liikennekäytöstä poistettua taikka rekisteröimätöntä ajoneuvoa, verovelvollinen on se, jonka olisi tullut olla merkittynä rekisteriin ajoneuvon omistajaksi tai haltijaksi. Sama pätee silloin kun rekisteriin merkitty tieto on virheellinen.

Siinä tapauksessa että ajoneuvon omistajaa tai haltijaa ei voida osoittaa verovelvollinen on se, jonka käytössä ajoneuvon on katsottava olleen. Näin on myös silloin, kun liikennekäytöstä poistettua tai rekisteröimätöntä ajoneuvoa on käytetty ilman omistajan tai haltijan suostumusta.

Yhteisvastuullisista verovelvollisista vero peritään siltä henkilöltä, joka on merkitty ajoneuvon rekisteriin ajoneuvon ensimmäiseksi omistajaksi tai haltijaksi. Jos veroa ei saada perityksi häneltä tai jos maksuunpanon muutokseen on muu erityinen syy, se peritään toiselta yhteisvastuulliselta verovelvolliselta.

Ajoneuvon rikoksella haltuunsa saaneen henkilön on maksettava vero ajalta, jolta ajoneuvon omistajalle tai haltijalle on myönnetty vapautus ajoneuvoverosta rikoksen perusteella.

Ajoneuvoa luovutettaessa luovutuksensaaja voi halutessaan vastata verosta myös siltä ajalta, jonka ajoneuvo on ollut sellaisen henkilön omistuksessa, joka on laiminlyönyt säädetyn rekisteri-ilmoituksen omistusoikeuden siirtymisestä. Jos luovutuksensaaja maksaa veron,  luovuttaja vapautuu verovelvollisuudesta. Jos taas luovutuksensaaja ilmoittaa, että hän ei ota vastatakseen verosta, hän ja ajoneuvon luovuttaja ovat lain mukaisesti verovelvollisia.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]