Minilex - Lakipuhelin

Vapautus kehitysvammaisuuden tai liikuntarajoitteisuuden johdosta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ajoneuvon perusverosta voidaan myöntää vapautus kehitysvammaisuuden ja liikuntarajoitteisuuden perusteella.

Vapautus myönnetään henkilölle, jolle on myönnetty tieliikennelaissa tarkoitettu kehitysvammaisen tai liikuntarajoitteisen pysäköintilupa. Vapautuksen voi saada myös henkilö, joka kuljettaa pysäkönitiluvan saanutta kehitysvammaista tai liikuntarajoitteista. Lisäksi vapautus myönnetään henkilölle, jolle on myönnetty autoveron palautus tai vapautus autoverosta oman tai perheenjäsenen sairauden, vian tai vamman aiheuttaman haitan vuoksi.

Vapautus voidaan myöntää saman henkilön kehitysvammaisuuden tai liikuntarajoitteisuuden perusteella vain yhdestä ajoneuvosta kerrallaan. Toisekseen verovelvollinen ei voi saada kyseistä vapautusta useammasta kuin yhdestä ajoneuvosta kerrallaan.

Vapautusta kehitysvammaisuuden tai liikuntarajoitteisuuden perusteella haetaan kirjallisesti Liikenteen turvallisuusvirastolta. Hakemuksesta tulee käydä ilmi verovelvollisen sekä kehitysvammaisen tai liikuntarajoitteisen henkilön nimi, osoite ja henkilötunnus sekä ajoneuvon rekisteritunnus samoin kuin hakemuksen perustelut. Hakemukseen tulee liittää jäljennös mahdollisesta autoveronpalautuspäätöksestä tai pysäköintiluvasta. Jäljennökset voidaan vaatia liitettäviksi oikeaksi todistettuina tai asiakirjat esitettäviksi alkuperäisinä.

Vapautus voidaan myöntää hakemuksetta silloin, kun vapautuksen peruste on Liikenteen turvallisuusviraston tiedossa. Vapautus on voimassa niin kauan, kun verovapauden edellytyksissä ei tapahdu muutoksia.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]