Minilex - Lakipuhelin

Mikä on yritysluotto?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kulutusluotto on luottotyyppi, jossa kuluttaja ottaa luoton kulutustarkoitukseen. Kulutusluoton erityistyyppejä ovat asuntolaina ja opintolaina. Yritysluotossa sen sijaan on nimensä mukaisesti kyse luottotyypistä, jossa yritys ottaa luottoa oman toimintansa rahoitukseen. Luottolaitokset, jotka myöntävät liiketoimintanaan yritysluottoja yrityksille, suorittavat yleensä ennen yritysluoton myöntämistä luottokelpoisuusarvion luottoa hakevalle yritykselle. Tuo luottokelpoisuusarvio vaikuttaa lainan saatavuuden lisäksi myös lainan kustannuksiin. Usein yritysluoton saaminen edellyttää myös vakuuksia.

Yritykselle yritysluottoa haettaessa tehtävään luottokelpoisuusarvioon vaikuttavat ensinnäkin yrityksen taloudellinen asema, eli sen vakavaraisuus, kannattavuus ja maksuvalmius. Nämä tekijät selvitetään yleensä tilinpäätöstietoja hyväksi käyttäen. Lisäksi vaikutusta voi olla esimerkiksi yrityksen johdolla, yrityksen markkina-asemalla, kilpailukyvyllä, aikaisemmalla maksukäyttäytymisellä ja toimialan yleisellä tilanteella.

Luottokelpoisuusarvioinnin tavoitteena on jakaa yritysluottoa hakevat yritykset luottokelpoisuusluokkiin, joista riippuu lainan saatavuus ja sen kustannukset. Luottolaitokset tietenkin pyrkivät minimoimaan luottoriskiä, eli sitä, ettei luoton ottanut osapuoli kykenekään selviytymään velvoitteistaan. Täten riskialttiimpi yritys joutuu siis luonnollisesti maksamaan korkeampaa korkoa yritysluotolleen kuin ”turvallinen” yritys, jonka luottolaitos tietää varmasti pystyvän maksamaan luottonsa takaisin.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa