Minilex - Lakipuhelin

Mikä on pankkikorttitakuu?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Pankit antavat myöntämilleen pankkikorteille pankkikorttitakuun, jolla tarkoitetaan pankin lupausta maksaa maksun määrä maksun vastaanottajalle määrättyjen ehtojen toteutuessa. Toisin sanoen maksajan pankki siis maksaa maksunsaajalle – esimerkiksi kaupalle – maksun määrän, vaikka korttia olisi käytetty väärin, kunhan maksunsaaja on noudattanut Finanssialan Keskusliiton pankkikorttitakuuta koskevia ehtoja ja pankin kanssa tekemiään pankkikorttimaksun vastaanottamista koskevia sopimuksia.

Esimerkiksi yli 50 euron pankkikorttimaksujen yhteydessä maksunsaajan on aina tarkistettava maksajan henkilöllisyys, merkittävä tositteeseen se, mistä asiakirjasta maksajan henkilöllisyys on tarkistettu, merkittävä tositteeseen maksajan henkilötunnuksen loppuosa sekä – mikäli maksunsaaja ei ole käyttänyt maksupäätettä – se, ettei pankkikortin numeroa löydy viimeksi ilmestyneeltä pankin julkaisemalta varoituslistalta.

Maksunsaajan on lisäksi täytynyt toimia vilpittömässä mielessä, eli pankkikorttitakuu ei ole voimassa, jos maksunsaaja on tahallisesti tai tuottamuksellisesti myötävaikuttanut pankkikortin väärinkäyttöön. Pankkikorttitakuun voimassaoloon kuuluu myös se, että maksunsaajan – eli myyjän – on täytynyt toimittaa vastaanotettujen pankkikorttimaksujen tapahtumatiedot pankille 20 päivän kuluessa maksusta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa