Minilex - Lakipuhelin

Mallisuoja

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Sellainen taho, joka on luonut mallin tai jolle hänen oikeutensa on siirtynyt, voi rekisteröimällä saada yksinoikeuden malliin eli mallioikeuden. 

Mallioikeus on oikeudellinen suojakeino ja se saadaan, kun rekisteröidään malli. Mallioikeudella suojataan muotoilua yleensä jäljittelyä vastaan. Mallioikeus suojaakin nimenomaan muotoilua. 

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Rekisteröimällä mallioikeuden sen haltija vahvistaa itselleen yksinoikeuden tuotteisiin, jotka on muotoillut ja valmistanut. Mallisuoja voi syntyä esimerkiksi kahvikupin muotoilulle tai vaikka haravan muodolle. Myös esimerkiksi kankaan kuviolle voidaan hakea mallisuojaa.

Yleensä mallioikeuksia hakevat yritykset, jotka kehittävät tuotteita ja hakevat niille mallioikeuksia, mutta myös yksityiset henkilöt voivat hakea mallisuojaa tuotteilleen. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa