Minilex - Lakipuhelin

Maksuhäiriömerkintä haittaa arkielämää

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Luottotiedoilla tarkoitetaan tietoja jonkin henkilön tai yrityksen maksukyvystä tai maksuhalukkuudesta tai sellaisia tietoja, jotka muulla tavoin kuvaavat tämän henkilön tai yrityksen kyvykkyyttä vastata sitoumuksistaan. Niitä käytetään esimerkiksi lainaa myönnettäessä ja valvottaessa. Suomen Asiakastieto Oy ylläpitää Suomessa luottotietorekisteriä yksityishenkilöiden ja yritysten luottotiedoista.

Kun henkilö tai yritys ei kykene selviämään sitoumuksistaan, kuten laskuistaan, voi seurauksena olla maksuhäiriömerkintä. Kyseessä on merkintä, joka ilmoitetaan Suomen Asiakastieto Oy:n ylläpitämään tietokantaan eli luottotietorekisteriin. Maksuhäiriöistä on olemassa useita erilaisia maksuhäiriökategorioita, joista esimerkkinä voidaan mainita kulutusluottoon liittyvä maksuhäiriö esimerkiksi luottokorttilaskun laiminlyönnistä, käräjäoikeuksien langettamat tuomiot maksamattomista veloista ja ulosotossa todettu varattomuus. Maksuhäiriömerkintä voi seurata yllättävänkin nopeasti, eli jo 60 päivän kuluttua maksamattoman laskun erääntymisestä. Se voi pysyä rekisterissä kahdesta viiteen vuotta ja tietyissä tapauksissa lyhyemmänkin aikaa.

Luottotietorekisteri on lähes kaikkien yritysten, yhteisöjen ja yksityishenkilöiden nähtävillä heidän myöntäessään esimerkiksi luottoja. Maksuhäiriömerkintä voikin haitata merkittävästi normaalia arkielämää. Esimerkiksi lainaa, luottokorttia, puhelinliittymää tai vakuutusta voi olla erittäin vaikea saada ilman vakuusmaksua, jos luottotietorekisterissä on maksuhäiriömerkintä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa