Minilex - Lakipuhelin

Luottokortti on luottolaitoksen myöntämä maksukortti

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Luottokortilla tarkoitetaan korttia, jonka käyttäjä saa luottokortin myöntäneeltä luottoyhtiöltä voidakseen tehdä ostoksia. Korttien käyttäjät maksavat luonnollisesti korkoa saamalleen luotolle. Luottoyhtiöt saavat siis tulonsa tästä korosta, korttien käyttömaksuista sekä jokaisesta ostotapahtumasta saamastaan pienestä provisiosta. Esimerkkinä tunnetuista, ympäri maailmaa käytössä olevista luottokorteista voidaan mainita vaikkapa Visa ja MasterCard.

Se, kenelle luottokortti voidaan myöntää, riippuu kortinmyöntäjästä, eli luottolaitoksesta. Normaaleja edellytyksiä luottokortin myöntämiselle ovat ainakin 18 vuoden ikä, kunnossa olevat luottotiedot sekä säännölliset tulot. Usein myös tietyn opintopistemäärän suorittaneille opiskelijoille myönnetään luottokortti. Luottokortin rinnakkaiskortti voidaan myöntää myös alaikäiselle.

Luottokorttia haetaan yleensä oman pankin kautta. Joitakin luottokortteja voi hakea suoraan luottoyhtiön internetsivujen kautta. Kun luottokorttia haetaan pankin kautta, voi asiakas valita, hakeeko hän yhdistelmäkorttia vai ainoastaan luottokorttia. Yhdistelmäkortilla puolestaan tarkoitetaan korttia, johon on yhdistetty sekä pankkikortti että luottokortti. Mikäli luottokortti katoaa tai se varastetaan, on erittäin tärkeää ilmoittaa tästä välittömästi pankin tai luottoyhtiön sulkupalveluun tai sulkunumeroon.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa