Minilex - Lakipuhelin

Lentokelvottomalla ilma-aluksella ei saa lentää

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ilma-aluksella ei saa lentää ensinnäkään, jos se ei ole lentokelpoinen (ks. artikkeli Milloin ilma-alus on lentokelpoinen?). Sillä ei saa lentää myöskään, jos sen käyttöön tarvittava hätä- tai muu varustus ei ole oikein asennettu ja käyttökunnossa.

Myöskään, jos lentokelpoisuuden tarkastustodistus ei ole voimassa, ei ilma-aluksella tavallisesti saa lentää, vaikka se muuten olisikin kunnossa. Lentokelpoisuuden tarkastustodistus myönnetään määräajaksi ja se liitetään lentokelpoisuustodistukseen. Kuitenkin Liikenteen turvallisuusvirasto voi myöntää määräajaksi luvan siihen, että ilma-alusta saadaan käyttää ilmailuun ilma-aluksen ominaisuuksien tutkimista varten, vaikkei ilma-aluksen lentokelpoisuudesta ole täyttä selvyyttä. Vastaava lupa voidaan myöntää myös siirtolentoa varten tai muusta vastaavasta erityisestä syystä muutoinkin, vaikkei ilma-alus täysin täytä lentokelpoisuuden vaatimuksia.

Lisäksi tapauksessa, jossa lentokelpoisuustodistusta ei myönnetä, Liikenteen turvallisuusvirasto voi antaa erityisen luvan lentämiseen ilma-aluksella, joka ei täytä lain vaatimuksia lentokelpoisuudesta, mutta jonka katsotaan täyttävän lentoturvallisuuden vaatimukset suunniteltu käyttötarkoitus huomioon ottaen. Tällöin lentokelpoisuuden tarkastustodistus liitetään tähän lupaan ja sen on oltava voimassa lennettäessä ilma-aluksella.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa