Minilex - Lakipuhelin

Liikenteen turvallisuusvirasto ja ilma-alus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lainsäädännössä ilma-alus on määritelty laitteeksi, joka saa nostovoimansa ilman reaktiosta lukuun ottamatta ilman reaktiota maan tai veden pintaa vastaan.

Liikenteen turvallisuusvirasto eli Trafi taas on virasto, joka vastaa sille ilmailulaissa säädetyistä tehtävistä. Se muun muassa pitää ilma-aluksista ilma-alusrekisteriä, myöntää lentokelpoisuustodistukset ja niihin liitettävät lentokelpoisuuden tarkastustodistukset ja ylläpitää sekä kehittää lentoturvallisuutta. Sen tehtävänä on myös antaa kansainvälisiä lentoturvallisuusnormeja, osallistua kansainväliseen yhteistyöhön sekä esimerkiksi myöntää lentolupia ja valvoa lentoliikennettä.

Trafille on laissa annettu kelpoisuus antaa yksityiskohtaisia määräyksiä ilma-alusten lentokelpoisuuden määrittämiseksi. Sillä on lain mukaan valtuudet tarkastaa ja katsastaa ilma-alus ja määrätä sillä lennettäväksi koelentoja.

Trafi myös tavallisesti myöntää ilma-alusten lento- ja huoltotoimintaan osallistuvan henkilöstön tarvitsemat luvat. Se myös hyväksyy henkilön, joka saa suorittaa EU:n turva-asetuksen mukaisia turvatarkastuksia, sekä kouluttajat, jotka saavat antaa ilmailun turvaamiseen liittyvää koulutusta.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa