Minilex - Lakipuhelin

Milloin ilma-alus on lentokelpoinen?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ilma-aluksen on ilmailuun käytettäessä oltava lentokelpoinen, sillä tämä on lentoturvallisuuden perusedellytys. Ilma-alusta pidetään lentokelpoisena, jos se on niin suunniteltu, valmistettu, varustettu ja huollettu, että sitä voidaan turvallisesti käyttää ilmailuun. Ilma-aluksen on oltava myös ominaisuuksiltaan muutoinkin sellainen, että sitä voidaan turvallisesti käyttää ilmailuun.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom antaa lisäksi lentoturvallisuuden kannalta riittävän tason varmistamiseksi standardeihin ja suosituksiin pohjautuvia tarkempia määräyksiä ilma-alusten ja niiden laitteiden sekä osien suunnittelusta, valmistuksesta, varustuksesta ja ominaisuuksista. Määräyksiä annetaan myös aluksen huollosta samoin kuin hyväksyntää varten vaadittavien tarkastusten ja kokeiden sisällöstä.

Traficom myös valvoo, että ilma-alukset sekä niiden laitteet ja osat täyttävät lentokelpoisuuden vaatimukset. Traficomilla on oikeus tarkastaa ja katsastaa ilma-alus sekä määrätä sillä lennettäväksi koelentoja esimerkiksi aina huoltojen jälkeen.

Mikäli ilma-alusten tai niiden laitteiden ja osien käytössä ilmenee turvallisuusongelmia, antaa Traficom tarvittaessa lisäksi lentoturvallisuuden edellyttämiä teknisiä lentokelpoisuusmääräyksiä ja lentotoiminnallisia määräyksiä näiden ongelmien korjaamiseksi.

Jos ilma-alus täyttää lentokelpoisuuden vaatimukset, myöntää Traficom lentokelpoisuustodistuksen. Lentokelpoisuustodistukseen liitetään mukaan myös lentokelpoisuuden tarkastustodistus, joka myönnetään aina määräajaksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa