Minilex - Lakipuhelin

Milloin ilma-alus on lentokelpoinen?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ilma-aluksen on ilmailuun käytettäessä oltava lentokelpoinen, sillä tämä on lentoturvallisuuden perusedellytys. Ilma-alusta pidetään lentokelpoisena, jos se on niin suunniteltu, valmistettu, varustettu ja huollettu, että sitä voidaan turvallisesti käyttää ilmailuun. Ilma-aluksen on oltava myös ominaisuuksiltaan muutoinkin sellainen, että sitä voidaan turvallisesti käyttää ilmailuun.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom antaa lisäksi lentoturvallisuuden kannalta riittävän tason varmistamiseksi standardeihin ja suosituksiin pohjautuvia tarkempia määräyksiä ilma-alusten ja niiden laitteiden sekä osien suunnittelusta, valmistuksesta, varustuksesta ja ominaisuuksista. Määräyksiä annetaan myös aluksen huollosta samoin kuin hyväksyntää varten vaadittavien tarkastusten ja kokeiden sisällöstä.

Traficom myös valvoo, että ilma-alukset sekä niiden laitteet ja osat täyttävät lentokelpoisuuden vaatimukset. Traficomilla on oikeus tarkastaa ja katsastaa ilma-alus sekä määrätä sillä lennettäväksi koelentoja esimerkiksi aina huoltojen jälkeen.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Mikäli ilma-alusten tai niiden laitteiden ja osien käytössä ilmenee turvallisuusongelmia, antaa Traficom tarvittaessa lisäksi lentoturvallisuuden edellyttämiä teknisiä lentokelpoisuusmääräyksiä ja lentotoiminnallisia määräyksiä näiden ongelmien korjaamiseksi.

Jos ilma-alus täyttää lentokelpoisuuden vaatimukset, myöntää Traficom lentokelpoisuustodistuksen. Lentokelpoisuustodistukseen liitetään mukaan myös lentokelpoisuuden tarkastustodistus, joka myönnetään aina määräajaksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa