Minilex - Lakipuhelin

Kuluttaja-asiamies valvoo kuluttajalainsäädännön toteutumista

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttaja-asiamies valvoo kuluttajien suojaksi säädetyn lainsäädännön noudattamista. Kuluttaja-asiamiehenä toimii kuluttajaviraston ylijohtaja. Hänen tehtävänään on valvoa ja edistää kuluttajien oikeussuojaa, eli pitää huoli siitä, että kuluttajien suojaksi säädettyä lainsäädäntöä noudatetaan. Lisäksi kuluttaja-asiamies valvoo rahoituspalveluiden, kuten yksityistalouksien sijoitustoiminnan, markkinointia ja sopimusehtojen kohtuullisuutta.

Mikäli kuluttaja-asiamies toiminnassaan havaitsee lainvastaista toimintaa, hänellä on oikeus kieltää tämä toiminta. Hän voi myös asettaa kiellon tehosteeksi uhkasakon. Mikäli kyse on kuitenkin luottolaitos- tai vakuutustoiminnasta tai arvopaperien markkinoinnista, on kuluttaja-asiamiehen ensin pyydettävä asiasta Finanssivalvonnan lausunto.

Kuka tahansa voi tehdä kuluttaja-asiamiehelle ilmoituksen esimerkiksi rahoituspalveluiden markkinointia tai sopimusehtoja koskien ja kuluttaja-asiamies voi myös harkintansa mukaan avustaa yksittäistä kuluttajaa riidan hoitamisessa tuomioistuimessa, jos asialla on yleistä merkitystä, tai se jotenkin muuten vahvistaa kuluttajariitalautakunnan päätöstä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa