Minilex - Lakipuhelin

Karkaaminen vaatii viiden vuorokauden poissaolon

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Karkaamisessa sotilas on poistunut luvatta palveluspaikasta tai joukosta, tai on jäänyt saapumatta määrättyyn paikkaan viiden päivän ajan. Kun luvaton poissaolo on kestänyt viisi vuorokautta, karkaamisen kynnys on ylittynyt. Sotilas, joka on jatkanut luvatonta poissaoloaan vähintään viisi vuorokautta siten, että poissaolosta on aiheutunut tai voinut aiheutua olennainen keskeytys hänen koulutuksessaan tai muuten olennaista haittaa palvelukselle, syyllistyy karkaamiseen. Teon rankaisemisen karkaamisena edellytyksenä on siis jo aiheutunut tai mahdollinen olennainen keskeytys tai haitta. Tällainen olennainen keskeytys tai haitta katsotaan objektiivisesti. Mikäli karkaamisaika on sattunut ajankohdalle, jossa ei ole ollut merkittävää palvelusta tai koulutusta, saattaa olla, että olennaisuus jää täyttymättä. Olennaisuus on kuitenkin sidottu mahdolliseen haittaan, jolloin karkaamisen seurauksen ei tarvitse olla vielä aiheuttanut haittaa.

Rangaistuksena karkaamisesta voidaan tuomita kurinpitorangaistukseen tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi. Kurinpitorangaistuksena voidaan varusmiespalvelusta pidentää luvattoman poissaolon tai karkaamisen ajalla.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]