Minilex - Lakipuhelin

Ilma-alusrekisteriin merkitään tiedot ilma-aluksista

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Liikenteen turvallisuusvirasto pitää ilma-aluksista ilma-alusrekisteriä lentoturvallisuuden valvomiseksi ja ilma-alusten yksilöimiseksi sekä Suomea sitovien kansainvälisten velvoitteiden täyttämiseksi ja ilma-aluskiinnitystehtävien hoitamiseksi. Rekisterissä olevien tietojen käsittelyyn saavat pääsääntöisesti osallistua vain ne henkilöt, jotka ovat Liikenteen turvallisuusviraston palveluksessa, ja vain siltä osin, kuin se on tarpeen heidän työtehtäviensä suorittamiseksi. Liikenteen turvallisuusvirasto saa käyttää ilma-alusrekisteriä sille lain mukaan kuuluvien tehtävien tai velvoitteiden hoitamisessa.

Ilma-alusrekisteriin talletetaan tarpeelliset yksilöintiä koskevat tiedot ilma-aluksesta ja sitä koskevien lupien haltijasta tai hakijasta sekä ilma-aluksen omistajasta, haltijasta ja käyttäjästä. Näistä henkilöistä sekä heidän edustajistaan rekisteriin talletetaan nimi, osoite ja muut yhteystiedot, sekä henkilötunnus, yritys- ja yhteisötunnus, kotikunta sekä hallinta- ja käyttöoikeuden laatu.

Rekisteriin merkitään myös tarpeelliset tekniset tiedot ilma-aluksesta, tietoja sen vakuuttamisesta ja tärkeänä tietona myös rekisteriin merkitsemispäivä. Mikäli ilma-alukseen on vahvistettu kiinnityksiä, tulee myös nämä kiinnitykset merkitä rekisteriin samoin kuin niiden uudistamiset, kuolettamiset tai etuoikeusjärjestysten muutokset. Jos lentopaikan pitäjä on estänyt lentokoneen lähdön sen vuoksi, että sen tarjoamistaan palveluista perimiään kustannuksia ei ole maksettu niiden eräännyttyä, ja se on tehnyt tästä kirjallisen ilmoituksen, on tämäkin tieto merkittävä rekisteriin. Lisäksi jos ilma-alus on ulosmitattu, merkitään tästä tieto rekisteriin, samoin siitä, kun ilma-alus on anastettu.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa