Minilex - Lakipuhelin

Hyvitysmaksu - korvaus kopioinnista yksityiseen käyttöön

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Hyvitysmaksulla tarkoitetaan luovan työn tekijöille suoritettavaa korvausta heidän teosten, kuten musiikin tai elokuvien, kopioinnista yksityiseen käyttöön. Kopiointi yksityiseen käyttöön laillisista lähteistä on sallittua ja hyvityksenä tästä tekijänoikeuden rajoituksesta teoksen oikeudenomistajille maksetaan hyvitysmaksua.

Hyvitysmaksut maksetaan valtion budjetista. Opetus- ja kulttuuriministeriöllä on velvollisuus tehdä tutkimusta yksityisestä kopioinnista ja sen yleisyydestä, minkä perusteella arvioidaan hyvitysmaksuihin ohjattavan määrärahan suuruutta. Hyvityksen tulee olla kohtuullinen korvaus teosten ja kappaleiden valmistamisesta yksityiseen käyttöön.

Opetus- ja kulttuuriministeriö hyväksyy vuosittain käyttösuunnitelman, jonka mukaisesti hyvitykset maksetaan suoraan teosten tekijöille tai välillisinä hyvityksinä tekijöiden yhteisiin tarkoituksiin, kuten apurahoina tai tukivaroina muun muassa Luovan Taiteen Esittämissäätiölle. Hyvitykset maksetaan tekijöitä edustavien järjestöjen välityksellä. Ministeriöllä on velvollisuus valvoa, että käyttösuunnitelmaa noudatetaan.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa