Minilex - Lakipuhelin

Nimimerkki ja salanimi

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tekijälle kuuluu aina tekijänoikeus eikä hän menetä sitä, vaikka hän haluaisi pysyä tuntemattomana tai esiintyä salanimellä. Tekijänä pidetään, jollei näytetä toisin olevan, sitä, jonka nimi tai yleisesti tunnettu salanimi tai nimimerkki yleiseen tapaan pannaan teoksen kappaleeseen tai ilmaistaan saatettaessa teos yleisön saataviin. Tekijän pysyessä tuntemattomana tekijää edustaa esimerkiksi kustantaja tai julkaisija, kunnes tämä on ilmaistu uudessa painoksessa tai ilmoitettu asianomaiselle ministeriölle. Edustus siis päättyy, jos tekijä kerrotaan myöhemmin esimerkiksi kirjan uudessa painoksessa tai ilmoitetaan Opetusministeriölle.

On huomattava, että tekijä ei kuitenkaan saa käyttää nimimerkkiä tai salanimeä, joka on sekoitettavissa jo olemassa olevaan tekijään. Esimerkiksi "Väinö Linna" tai "J.K. Rowling" salanimien käyttö julkisuudessa aiheuttaisi sellaista sekaannusta, joka on tekijänoikeuslaissa kiellettyä. Tarkoituksena on suojata tekijää, joka käyttää jo kyseistä nimeä sekä yleisöä. Tekijää suojataan epäedulliselta tai epätoivotulta huomiolta. Yleisöä suojataan, jotta yleisö ei esimerkiksi ostaisi nimimerkki "Väinö Linnan" teosta erehtyen, että kyse on alkuperäisen Väinö Linnan teoksesta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]